top of page
Search

This summer Paris will be wet and slippery. Our spectacle Fluids arrives at the Festival Paris l´été. Fluids has four shows at the festival between 19–22 July, which will spread all around the city for three weeks.

Photo: Katri Naukkarinen Fluids is a one part strange spectacle on ice, one part slimy orgy. In Fluids, bodies are vulnerable, limited, and dissolve into each other.

In Fluids WAUHAUS creates an impossibly slippery stage for the bodies of the performers. The performance is enabled by J-Lube, a lubricant that creates a movement language continuosly fluxuating between clumsiness and gracefulness. Fluids invites the audience to encounter empathy, intimacy, and failure.


Fluids is a coproduction between Estonian Soltumatu Tantsu Lava and WAUHAUS.

Shows in Paris l’été Festival at Theatre Lycée Decour, 12 Avenue Trudaine, 75009 Paris 19.7. at 20

20.7. at 20

21.7. at 20

22.7. at 20

Get your tickets here

17 views

Updated: Apr 28

Epävarmuudessa eläminen – taide ja kansalaistoiminta.

9.5.2023 / Klo 18-20 / Kaapelitehdas


Kutsumme sinut mukaan WAUHAUSin fasilitoimaan Kansalliset dialogit -keskusteluun. Kansallisilla dialogeilla rakennetaan ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista. Niitä järjestetään maanlaajuisesti. WAUHAUS järjestää dialogin aiheesta taide ja kansalaistoiminta.


Elämme lukemattomien kriisien keskellä. Ilmastonmuutos, biodiversiteettikato, poliittinen polariaatio, Venäjän hyökkäyssota, energia- ja hoivakriisi, sekä ihmisoikeuksia ja demokraattisia instituutioita kyseenalaistavat ajatusvirtaukset kaikki haastavat elämäämme.


Pohdimme fasilitoidussa dialogissa yhdessä sitä, miten toimia taiteilijana tai taideinstituutiona näiden katastrofien keskellä; Kuinka vastata kriiseihin? Mitä taiteella voi tehdä? Miten ja mihin vaikuttaa? Mikä on taiteen rooli ja mitä ovat sen mahdollisuudet yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa? Mitkä asiat luovat toivoa, mitkä pelottavat?


Tule mukaan keskustelemaan kansalaistoiminnasta, taiteesta ja niiden suhteesta. Olisi ihanaa jos pääsisit paikalle!


Ilmoittaudu mukaan. Paikkoja on rajoitetusti:

https://docs.google.com/forms/d/1qxHxychsrYHbu4jmDlTXFnkPHIH1A5qxQbvV1FzyiEg/edit

Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Aika: 9.5.2023 / klo 18-20

Paikka: Kaapelitehdas

Dialogin muoto: lähikokoontuminen

Kesto: kaksi tuntia

Kieli: Suomi

Ryhmän koko on 6–12 keskustelijaa.

 
Mikä on Kansallinen dialogi?

Kyseessä ei ole paneeli, seminaari tai vastaava ylesötapahtuma. Kansalliset dialogit perustuvat Sitran kehittämään Erätauko-nimiseen keskustelumuotoon. Sen lähestymistapa on dialogi, joka on rakentava ja tasavertainen tapa keskustella. Dialogissa tähdätään aiheen, toisten ihmisten tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta ei yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua. Tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä epävarmuudessa eläminen on tällä hetkellä sinulle ja yhteisöllesi, miten toimitte kriisien keskellä ja paremman maailman hyväksi?


Dialogin aikana ja sen jälkeen voi olla erilaisia näkemyksiä aiheesta — emme pyri yksimielisyyteen. Keskustelun lopuksi pohditaan, mitä olemme oppineet tai oivaltaneet yhteisen keskustelun aikana. Keskustelussa ei tarvitse tehdä päätöksiä tai etsiä ratkaisuja, mutta sellaisia voi nousta esiin. Voimme jutella rauhassa ja keskustelu käydään luottamuksellisesti.


Keskustelu kirjataan siten, ettei siinä käy ilmi keitä keskustelussa on ollut mukana. Kaikki kirjaukset kerätään koosteeksi, joka julkaistaan myöhemmin. Koosteesta ei voi tunnistaa yksittäisiä keskustelijoita. Dialogeista tehdään julkinen yhteenveto, joka on kaikkien luettavissa Kansallisten dialogien sivuilla. Valtiovarainministeriö toimittaa dialogien yhteenvedon myös kuntien ja valtion hallinnolle.


Kenelle?

Taiteen ja kulttuurin kentällä toimiville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet kansalaistoiminnasta. Ihmisille, jotka pohtivat taiteen ja yhteiskunnan suhdetta. Ihmisille, jotka toimivat kulttuuri-instituutioissa. Ihmisille, jotka kaipaavat ja etsivät korjaavampia tapoja reagoida tuhoon ja tuhoavaan politiikkaan.


Kuka dialogin järjestää?

W A U H A U S on Helsingistä käsin toimiva monialainen taidekollektiivi. WAUHAUSin työt asettuvat usein eri taiteenalojen väliin ja voivat tapahtua hyvin erilaisissa tiloissa. Teoksia on nähty niin pienissä black box -teattereissa ja kaupunkitiloissa kuin suurella urheilustadionilla ja Kansallisteatterin päänäyttämöllä. WAUHAUSin jäsenet ovat skenografi Laura Haapakangas, ohjaaja Juni Klein, skenografi Samuli Laine, äänisuunnittelija Jussi Matikainen, koreografi Jarkko Partanen, mediataiteilija Jani-Matti Salo ja äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo.


Mitä dialogissa käytännössä tehdään?

Osallistujilta odotetaan halua ja kykyä kuunnella ja keskustella ohjatusti toisten osallistujien kanssa.

77 views

A two-channel video installation by WAUHAUS and Jonatan Sundström, commissioned and curated by The Helsinki Art Museum HAM, opens as part of the group exhibition Shared Space (March 3–August 13, 2023).


Photo: Jonatan Sundström / WAUHAUS


Some Unexpected Remnants is an independent fragment of A Great Mess, a performance that premiered at the 2021 Helsinki Biennial. The video work takes us to the peak of Vuosaarenhuippu, a former landfill that has been transformed into a recreational area, and to an active, partially landscaped waste centre in Kuopio. The video unfolds in a seemingly frozen but ever-expanding moment in time that evokes the idea of cyclicity and circularity.

In addition to Some Unexpected Remnants, the exhibition at HAM presents A Great Mess – The Manual. The manual consists of a script and instructions for restaging the performance at a later time. The multi-part commission has been accessioned to the City of Helsinki’s art collection, which is managed by HAM.

HAM’s group exhibition Shared space focuses on art in public space and reflects on coexistence and the sense of place. Along with WAUHAUS the exhibition features artists Alma Heikkilä, Nayab Ikram, Sanna Kannisto, Jan Lütjohann, Other Spaces and Bogna Luiza Wiśniewska. The exhibition focuses on art in public space and reflects on coexistence and the sense of place. For more information on the exhibition, visit https://www.hamhelsinki.fi/en/upcoming-exhibitions/

Working group of Some Unexpected Remnants: from WAUHAUS Laura Haapakangas, Julia Hovi, Juni Klein, Jussi Matikainen and Jarkko Partanen working together with video artist Jonatan Sundström, and in collaboration with voice artists Marketta Tikkanen and Aksinja Lommi, and composer Tomi Pekkola.

A Great Mess – The Manual working group: WAUHAUS members Juni Klein, Samuli Laine, Jussi Matikainen and Jarkko Partanen. The visuals are based on photographs by Katri Naukkarinen and Pekka Mäkinen and video by Jonatan Sundström.

126 views
bottom of page